voice-over-animatie

Animatie? Neem een goede voice-over

Wanneer bedrijven een animatie laten maken zijn ze zich vaak niet bewust van het belang van een goede voice-over. De klank en uitspraak van de stem kan je animatie maken of breken. Een goede voice-over kan je bedrijf als professioneel en betrouwbaar doen overkomen waar een slechte voice-over je bedrijf (ten onrechte) kan afschilderen als onbetrouwbaar en onprofessioneel. Maar wat maakt een goede voice-over en hoe kun jij de audio binnen een animatie verbeteren? We verduidelijken het voor je in deze blog.

Animatie laten maken? De kracht van voice-over

Bedrijven die een animatie laten maken zijn al snel gefocust op het visuele aspect van de animatie. Echter is audio ook een zeer belangrijk aspect van jouw animatie. Audio kan jouw animatie extra emotie geven. Ook kan het de sfeer van de animatie bepalen en de kwaliteit ervan beïnvloeden. Daarom moet er goed nagedacht worden over de stem die er gekozen wordt wanneer bedrijven een animatie laten maken.

Wat maakt een goede voice-over?

De vraag wat een goede voice-over maakt is niet zo zwart wit. Dit is afhankelijk van het soort video of film waaronder de voice-over gebruikt zal worden. Bij een animatie laten maken is een duidelijke, goed verstaanbare voice-over van groot belang. Voor een animatie is dit een ander verhaal dan bij bijvoorbeeld een documentairefilm. Wanneer je meer dan een uur naar de stem moet luisteren is het ook nog eens van groot belang dat deze prettig is om naar te luisteren. Of het nu gaat om een voice-over voor een animatie maken of een film, het is belangrijk dat de stem niet afleidt van de boodschap van de film.

Hoe verbeter je de audio binnen jouw animatie?

Los van het kiezen van de juiste voice-over, zijn er een aantal keuzes die je kunt maken om jouw audio te versterken. Tijdens de opnamen moet er gelet worden op het volume waarmee de voice-over spreekt, externe geluiden en de stand van de microfoon. Microfoons zijn namelijk zeer gevoelig voor kleine veranderingen in het geluid. Het is van groot belang om te voorkomen dat het opnamegeluid wordt verstoord of onregelmatig klinkt. Dat leidt namelijk af van jouw boodschap.

Wil je een animatie laten maken en ben je benieuwd wat een goede voice-over voor jouw animatie kan doen? Neem dan contact op!