Voice-over | Bedrijfsfilm

Voice-over bedrijfsfilm

Op zoek naar een voice-over voor een bedrijfsvideo, webvideo, presentatie, corporate film, animatie, promotiefilm, productfilm, instructiefilm of online video?

Een uitstekend idee, want een voice-over geeft het direct een professionelere uitstraling en brengt op een eenvoudige manier relatief veel informatie over. Hierdoor kan de lengte van bijvoorbeeld een bedrijfsfilm worden beperkt en dat is weer van belang om te voorkomen dat de kijker voortijdig afhaakt. Daarnaast kan een professionele voice-over met de juiste toon, snelheid en timing de boodschap ook echt overbrengen zonder dat er afleiding ontstaat vanwege de manier waarop dit gebeurt, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat de aandacht wordt verlegd naar de persoon die de informatie verstrekt.

Wat vertelt een voice-over in een bedrijfsfilm?

Het belangrijkste is dat de kijker enthousiast wordt. Dit bereik je niet alleen door iets te laten zien, maar ook door een verhaal te vertellen. Bijvoorbeeld over het ontstaan van het bedrijf, of het verhaal achter een product of dienst. Daarnaast kun je zaken of producten op een heldere manier uitleggen, iets vertellen over de bedrijfsambities of -groei, of je potentiële klant overtuigen van jouw dienst of product. Verder kan een bedrijfsfilm of online video met een voice-over natuurlijk een belangrijke rol spelen in de marketing en communicatie. Kortom, een bedrijfsfilm voorzien van een professionele stem is bijzonder effectief!

Edwin is een veel gekozen voice-over voor bedrijfsfilms, corporate video en animaties door zijn klankkleur en veelzijdige stem. Hij past deze, daar waar nodig, op een natuurlijke manier aan. De teksten worden daardoor altijd met het juiste gevoel en helder overgebracht. Bovendien weet hij door zijn jarenlange ervaring en perfectionisme de tekst goed te interpreteren, heeft hij een uitstekend vermogen tot zelf-regie en is hij uiteraard ook prima coachbaar, waardoor alles op de juiste wijze wordt ingesproken.

Een voice-over geeft een bedrijfsfilm meerwaarde!

De werkwijze van voice-over.tv:

 • No Cure, No Pay! Er is geen afnameverplichting.
 • Het tarief wordt vooraf afgesproken, er zijn geen bijkomende kosten.
 • Je ontvangt meerdere takes van de opgegeven tekst.
 • Er is persoonlijk contact over de opdracht.
 • Tevreden? Je betaalt altijd pas achteraf.

Werkwijze voice-over.tv:

 • No Cure, No Pay! Er is geen afnameverplichting.
 • Het tarief wordt vooraf afgesproken, er zijn geen bijkomende kosten.
 • Vandaag besteld, uiterlijk morgen in huis!
 • Je ontvangt meerdere takes van de opgegeven tekst.
 • Er is persoonlijk contact over de opdracht.
 • Tevreden? Je betaalt altijd pas achteraf.

Inspreken bedrijfsfilm

Uiteraard kan de voice-over voor een bedrijfsfilm in een studio naar keuze worden opgenomen, maar voice-over.tv beschikt ook over een eigen professionele opnamestudio met spreekcel. De opname kan dus ook prima op afstand als download aangeleverd worden. Bijkomend voordeel, de voice-over blijft mede daardoor heel goed betaalbaar en als er achteraf nog iets moet worden aangepast aan de bedrijfsfilm, gaat dit heel efficiënt en zonder enig verschil in de klankkleur.

De toegevoegde waarde van een bedrijfsfilm

Steeds meer bedrijven zien de voordelen in van het gebruik van online video. Het is een perfect middel om klanten op een duidelijke en snelle manier van informatie te voorzien. En behalve via de eigen website zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om de video te verspreiden. Plaats de bedrijfsfilm bijvoorbeeld op YouTube, de op één na grootste online zoekmachine, dan ben je dáár ook te vinden. Alleen al in Nederland heeft YouTube ruim 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Vertoning op Facebook kan natuurlijk ook een prima aanvulling zijn en het brengt de bedrijfspagina sowieso meer tot leven.

Tips voor het maken van bedrijfsfilm voice-over teksten

Wat is belangrijk om vooraf te weten om te kunnen komen tot een kwalitatief goede bedrijfsfilm? Bij deze een aantal handige tips; kom bijvoorbeeld snel ‘to the point’, om te voorkomen dat een kijker afhaakt. Maar beperk de informatie die je verstrekt tot maximaal 100 woorden per minuut, anders komt de boodschap niet meer ‘aan’. Ook goed om te weten: twee tot drie belangrijke items onthouden uit een bedrijfsfilm is voor de meeste mensen het maximum. Dus maak duidelijke keuzes en maak de bedrijfsfilm zeker ook niet te lang. Op die manier kun je ook echt de focus op de kern leggen. Houd bij een voice-over tekst ook in de gaten dat deze uitgesproken wordt. De kijker moet het verhaal direct begrijpen, want de uitgesproken tekst kan namelijk niet teruggelezen worden. Gebruik voor voice-over teksten dus korte zinnen, vermijd zoveel mogelijk tussenzinnen en ook vakjargon, want hoe simpeler, hoe beter. Wat dat betreft vallen veel van de bovenstaande tips ook samen te vatten door een bekende uitdrukking, namelijk: ‘Less is More’….

Voice-over bedrijfsfilm aanleveren

Over het algemeen kan een bedrijfsfilm binnen 24 uur worden ingesproken, maar als het inspreken echt haast heeft, dan kan er nog sneller geschakeld worden vanuit de eigen studio aan huis. Via Source connect is er overigens een audio-verbinding via internet in hoge kwaliteit met de studio mogelijk, zodat het inspreken van een bedrijfsfilm op afstand kan worden geregisseerd. Live meeluisteren en regie kan ook via Skype. Verder is het natuurlijk mogelijk om kosteloos een specifieke demo aan te vragen, van een gedeelte van de tekst van de bedrijfsfilm, om een definitieve stemkeuze te kunnen maken. Wil je meer informatie over een voice-over voor een bedrijfsfilm of mogelijk een animatie, commercial of voice response laten inspreken? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Een voice-over tarief op maat?

Vraag deze aan per e-mail of telefonisch via 033-2010202