Voice-over | Commercial

Voice-over commercial

Op zoek naar een stem voor een commercial? Voice-over Edwin Ouwehand heeft in de loop der jaren al veel radio-, televisie- en internetcommercials ingesproken voor allerlei merken en bedrijven, waarbij altijd de juiste emotie is gevonden. Of het nu zakelijk ingesproken dient te worden of juist uitbundig, met gevoel, wervend, vrolijk, hardselling, etc.

Edwin is erg veelzijdig en past zijn stem op een natuurlijke manier aan, zodat de teksten met het juiste gevoel en helder in de commercials worden overgebracht. Bovendien weet hij door zijn jarenlange ervaring de tekst juist te interpreteren, heeft hij een uitstekend vermogen tot zelf-regie en is hij uiteraard bijzonder coachbaar, waardoor het product of merk op de beste wijze in een reclame wordt gepromoot.

De juiste tone of voice voor elke commercial!

De werkwijze van voice-over.tv:

 • No Cure, No Pay! Er is geen afnameverplichting.
 • Het tarief wordt vooraf afgesproken, er zijn geen bijkomende kosten.
 • Je ontvangt meerdere takes van de opgegeven tekst.
 • Er is persoonlijk contact over de opdracht.
 • Tevreden? Je betaalt altijd pas achteraf.

Werkwijze voice-over.tv:

 • No Cure, No Pay! Er is geen afnameverplichting.
 • Het tarief wordt vooraf afgesproken, er zijn geen bijkomende kosten.
 • Vandaag besteld, uiterlijk morgen in huis!
 • Je ontvangt meerdere takes van de opgegeven tekst.
 • Er is persoonlijk contact over de opdracht.
 • Tevreden? Je betaalt altijd pas achteraf.

Inspreken commercial

Uiteraard kan de commercial in een studio naar keuze worden opgenomen, maar voice-over.tv beschikt ook over een eigen professionele opnamestudio met spreekcel. De opname kan dus ook prima op afstand als download aangeleverd worden. Bijvoorbeeld als WAV- of MP3-bestand. Over het algemeen kan een commercial binnen 24 uur worden aangeleverd, maar als het inspreken van een tekst echt haast heeft, dan kan er nog sneller geschakeld worden vanuit de eigen studio aan huis.

Het bereik van een commercial en de exposure van de voice-over

Bij het inzetten van een commercial betaal je de uitzendinstantie voor het bereik. Zo zal een campagne op de landelijke tv veel opleveren, maar ook veel kosten. Veel meer dan bij een lokale tv-reclame. Datzelfde geldt natuurlijk ook bij het inzetten van een commercial op de radio. Goedkoper dan op tv, maar ook dát tarief wordt uiteraard gebaseerd op het aantal personen dat je uiteindelijk gaat bereiken. Dat werkt met een voice-over op dezelfde manier. Het bereik van de reclame wordt in het tarief doorberekend. Want natuurlijk betaal je de tijd waarvoor je een professionele voice-over inhuurt, maar in het totale tarief wordt ook het lokale, regionale of landelijke bereik doorberekend.

Dus in de praktijk betekent dit dat de voice-over tarieven voor het inspreken van commercials behoorlijk uiteen kunnen lopen, terwijl er inhoudelijk en qua tekstlengte weinig of geen verschil is. Maar, na deze toelichting is dát verschil in prijs verklaard. Dat valt en staat dus bij de exposure. Op het internet wordt óók steeds meer geadverteerd en ook daar geldt weer dat het voice-over tarief op het bereik van de reclame wordt gebaseerd. En dat is natuurlijk wel te bepalen, want een online commercial op een website van lokaal bedrijf heeft natuurlijk veel minder views dan een landelijk opererende onderneming of een groot merk…

Wil je een voice-over tarief opvragen? Of mogelijk een commercial, animatie, bedrijfsfilm of voice response laten inspreken? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Via Source connect is er overigens een audio-verbinding via internet in hoge kwaliteit met de studio mogelijk, zodat het inspreken op afstand kan worden geregisseerd. Bijkomend voordeel is dat de geluidskwaliteit zo goed dat de opname direct gebruikt kan worden voor producties en broadcast. Live meeluisteren en regie is overigens ook mogelijk via Skype. Verder is het natuurlijk mogelijk om geheel vrijblijvend een specifieke demo op te vragen, om een definitieve stemkeuze te kunnen maken.

Een voice-over tarief op maat?

Vraag deze aan per e-mail of telefonisch via 033-2010202